Naše práce nás baví
Vítejte v obecní Hospodě U Kryštofa. Náš tým přišel do Kryštofova Údolí na konci roku 2023 s konceptem příjemné venkovské restaurace. Proto jsme zvolili i přízvisko Hospoda. Chceme podtrhnout krásu historické budovy bývalé školy čp. 26. Její historie sahá až do roku 1862. Proto chceme interiér v náznaku vrátit na začátek 20. století, kdy ve zdejší obci bylo přes deset hospod! Vaříme především tradiční českou kuchyni v netradičním provedení, a to jak během obědů, tak i večeří. Těšit se můžete na speciality šéfkuchaře Luďka Hlouška.
Chystáme pro vás řadu akcí od koncertů po divadla. Neváhejte se nám ozvat a naplánujeme i vaši akci, ať už narozeniny, svatbu nebo třeba firemní meeting. Naše hospoda spolupracuje s místními dodavateli a hlavními partnery jsou Beranův pivovar z podještědského Trávníčku a liberecké řeznictví Mass.na.
V první patře a podkroví budovy sídlí tradiční Muzeum betlémů, jehož tým připravuje přes rok řadu kurzů, expozic a příměstských táborů.
Josef Fišer
Provozní
Josef je příjemně vystupující profesionál, který se postará o vaši spokojenost. Zkušenosti sbíral na všech gastro pozicích od číšníka, přes kuchaře po provozního také v cizině, zejména ve Švédsku. Na pražské Kampě až do covidu provozoval vlastní hotýlek. V současnosti žije v Kryštofově Údolí a je milovníkem místních pamětihodností a přírody.
Luděk Hloušek
Šéfkuchař
Je rodák z Liberce a zkušený profesionál s letitou praxí u nás i v zahraničí. Nabízí v pokrmech regionální produkty. Preferuje jednoduchou, ale poctivou kuchyni s návratem k tradičním surovinám a kulinářským postupům. Baví ho připravovat klasické zapomenuté recepty české kuchyně v nové podobě. Je to neúnavný turista-kochač, houbař, sběratel divokých léčivých bylin a jedlých lesních plodů, které lze využít k výrobě sirupů, tinktur a kompotů. Zastává pravidlo, že dobré jídlo a pití lidi spojuje!
Luďkovi zručně sekunduje šikovný kuchař Ladislav Kovač.
Naši partneři
MASS.NA
rodinné řeznictví, které založili Eva Jiřičková a Marek Piroch, začínalo v roce 2018 malou prodejnou v Českém Dubu. Momentálně má prodejny v Českém Dubu a v Liberci - Ruprechticích, kde také vyrábí svoje uzeniny, včetně jejich vyhlášeného sušeného masa.
"Klademe důraz na poctivé zpracování a udržitelnost, zpracováváme maso z regionálních malochovů a vykupujeme jej přímo od farmářů, u kterých hlídáme kvalitu chovů. Sušené maso vyrábíme podle vlastních receptur a bez konzervantů, uzeniny vyrábíme ručně podle tradičních receptur, s vysokým obsahem masa, bez náhražek, zvýrazňovačů chuti a barviv."
Beranův pivovar
Parta nadšenců už několik let dává původními stavebními technologiemi dohromady starou roubenou hospodu v podještědském Trávníčku, kde buduje regionální muzeum s výčepem. Tento původní Hostinec Pod Lípami bude vypadat tak, jako by si poslední zdejší hostinský Antonín Beran (1875–1915) jen na chvíli někam odskočil.
V roce 2018 jsme založili létající pivovar a vaříme poctivé řemeslné pivo podle vlastních receptur sládkové Alenky a sládka Davida. Orientujeme se především na české ležáky, v nabídce máme ale i svrchně kvašené speciály a vlastní nealko. Naše polotmavá dvanáctka se stala v roce 2022 Výrobkem roku Libereckého kraje. Za pět let provozu se stal Beranův pivovar známým jak na Českodubsku, tak na Liberecku, Turnovsku i v Praze. Snažíme se naše aktivity v rámci odkazu na Antonína Berana a jeho dobu stylizovat do přelomu 19.—20. století. S tím souvisí i projekt našeho historického pojízdného výčepu (Citroen z roku 1929), který jste mohli spatřit již i na mnoha akcích v Libereckém kraji.